Ingrediënten voor 12 cupcakes

  • 125 Gram roomboter op kamertemperatuur
  • 125 Gram kristalsuiker
  • 125 Gram zelfrijzend bakmeel
  •  60 gram yoghurt met kokos of vanille smaak
  • 2 Eieren op kamertemperatuur

Frosting

  • 50 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 40 gram gepureerde mango ( vers of blokjes uit de diepvries)
  • 250 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel zout

Methode

Maak het basisrecept cupcakes en voeg in plaats van de melk de yoghurt toe. Bak de cupcakes zoals het basisrecept cupcakes en laat de cupcakes afkoelen op een rekje.

Maak intussen de frosting. Pureer de mango en mix dit met de boter tot een romig geheel. Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix steeds met de mixer op lage snelheid. Voeg als laatste vanille en zout toe.

Je kan de frosting met een mes op de cupcakes smeren, of maak een dubbele portie van deze frosting om de frosting met een spuitzak op de cupcakes te spuiten. Enjoy!

 

 

Source recipe & image : Littlesweetbaker.com

 

© Cupcakerecepten.nl