Ingrediënten voor 12 cupcakes 

 • 125 Gram roomboter op kamertemperatuur
 • 125 Gram kristalsuiker
 • 125 Gram zelfrijzend bakmeel
 • 2 Eetlepels melk op kamertemperatuur
 • 2 Eieren op kamertemperatuur
 • mini marshmallows (75 gram)

Chocolade creme

 • 250 gram poedersuiker
 • 250 gram roomboter, op kamertemperatuur
 • 2 eetlepels heet water
 • 30 gram cacaopoeder, of 75 gram gesmolten chocolade
 • 1 theelepel vanille extract


Methode

Maak het basisrecept cupcakes.  Bak de cupcakes en laat ze afkoelen op een rekje. Met een keukenhulpje hol je de cupcakes voorzichtig een beetje uit tot ongeveer halverwege de cupcake. Doe dit vanaf de bovenkant van de cupcake. In een pannetje boven heet water laat je de marshmallows langzaam smelten. Met een lepeltje schep je een deel van de gesmolten marshmallows in het uitgeholde deel van elke cupcake. Je kunt eventueel het uitgeholde stukje cupcake weer terug plaatsen, maar dit hoeft niet.

Topping
Doe de roomboter in een kom en mix het met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam en beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Voeg als laatste het vanille extract, cacaopoeder en water toe en mix alles nog eens goed door met de mixer. 

Kies je liever voor gesmolten chocolade:

Laat 75 gram chocolade in een kom boven een pannetje met heet water smelten op middel hoog vuur. Laat de gesmolten chocolade goed afkoelen en voeg dit toe aan de botercrème. Schep alles nog eens goed door elkaar met een spatel. Breng de chocolade botercrème aan op de afgekoelde cupcakes met een spuitzak met Jumbo tip of spatel. Snij wat mini marshmallow in kleinere stukjes en decoreer hiermee de cupcakes.

 

Hot choco met Mini marshmallows

 • 500 ml melk
 • 2 eetlepels kristalsuiker
 • 2 eetlepels cacao poeder
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 snufje nootmuskaat
 • 20 ml Kahlúa ( koffie likeur) optioneel

Doe alle ingredienten in een pannetje en roer rustig alles tot een geheel met een houten lepel. Verwarm de chocolademelk op matig vuur en schenk daarna in een mooie mok. Decoreer deze heerlijke winterdrank met lekkere mini marshmallows.


© Cupcakerecepten.nl