Ingrediënten voor 12 cupcakes

 • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
 • 125 gram kristalsuiker
 • 125 gram zelfrijzend bakmeel
 • 2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
 • 2 ( grote) eieren op kamertemperatuur
 • 100 gram kruidnoten
 • 185 gram Philidelphia roomkaas
 • 250 gram poedersuiker
 • 100 gram witte chocolade
 • Gekleurde nonpareils
 • Sanding sugar

Methode

Doe de Philidelphia in een middelgrote kom. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix steeds met de mixer op middelhoge snelheid tot een glad en luchtig geheel. Zet de frosting een half uur tot een uur in de koelkast.

Maak het basisrecept cupcakes. Vul standaard bakvormpjes met het beslag. Bak ze in de oven op 170 graden ongeveer 20 tot 25 minuten, en laat ze daarna afkoelen op een rekje. Maal 40 gram kruidnoten fijn in een keukenmachine. Mix dit kruidnootmengsel met de mixer op middelhoge snelheid door het restant van het cupcakebeslag.  

Als de cupcakes gebakken en afgekoeld zijn, haal je de roomkaasfrosting uit de koelkast. Met een spatel breng je een beetje frosting aan op de cupcakes. Smeer de frosting op de bovenkant van de cupcakes. Strooi gekeurde sanding sugar op een bordje en dip de bovenkant van de cupcake in de suiker.

Schep een paar eetlepels frosting in een spuitzak met ronde tip en spuit een kleine ronde toef op de sanding sugar. Dip 6 kruidnoten in de frosting en dip de kruidnoten in de gekleurde nonpareils. Zet de versierde kruidnoten op de ronde toef op de cupcakes. Maal nog eens 40 gram kruidnoten fijn in de keukenmachine. Bestrooi de cupcakes met een klein beetje van het fijne kruidnootmengsel en de nonpareils. 


© Cupcakerecepten.nl