Ingrediënten voor 12 Sponge cupcakes 

  • 170 gram ongezouten roomboter
  • 170 grams poedersuiker
  • 170 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eieren, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel vanille extract


Methode

Doe de boter in een kom en voeg de poedersuiker beetje bij beetje toe. Mix het mengsel steeds tussendoor met de mixer op middelhoge snelheid. Mix de boter en de suiker goed door elkaar, totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat.

Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Mix het beslag goed door met de mixer op middelhoge snelheid als je een ei hebt toegevoegd. Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid als je een hoeveelheid meel hebt toegevoegd.

Vul de bakvormpjes tot 2/3 met het beslag en bak de cupcakes in de voorverwarmde oven op 170 graden voor ongeveer 20-25 minuten. Laat de 'Perfect Sponge cupcakes' afkoelen op een rekje.© Cupcakerecepten.nl