Ook al zo'n zin in het voorjaar? Ik kan niet wachten op de eerste zonnestralen.. Op dit moment ben ik lekker een paar dagen in de Ardennen. Ondanks de sneeuw komt het zonnetje toch al af en toe door. Al hoewel ons boshutje boven op de top van de heuvel nogal mini is, kan ik me prima redden in het kleine keukentje. Heb net een heerlijke apple crumble gemaakt, enjoy!
Ingrediënten voor mini apple crumbles met peer
2 peren
3 appels
1 theelepel sinaasappel rasp
1 theelepel citroen rasp
2 eetlepels verse sinaasappelsap
2 eetlepels verse citroensap
60 gram fijne kristalsuiker
30 gram bloem
1 theelepel kaneel
1 theelepel nootmuskaat
Voor de topping
80 gram bloem
40 gram fijne kristalsuiker
40 gram bruine basterdsuiker
1/2 theelepel zout
60 gram havermout
100 gram ongezouten roomboter in blokjes
Methode
Verwarm de oven voor op 175 graden C. Schil en snijd de peren en appels in grote
stukken . Plaats het fruit in een grote kom en voeg de rasp, sappen,
suiker, meel, kaneel en nootmuskaat toe. Schep het geheel in een ingevette cupcakebakvorm of ovale ovenschaal.
Topping
Mix de
bloem, suiker, zout, havermout, en boter op lage snelheid gedurende 1
minuut met de mixer tot het mengsel in grote kruimels veranderd. Strooi de kruimels gelijkmatig over het fruit, en bedek het fruit volledig. Zet de
bakvorm of ovenschaal in het midden van de oven en bak 50 minuten tot 1 uur, tot de bovenkant bruin
is en het fruit borrelt. Serveer warm, enjoy!