Maak nu zelf deze heerlijke cupcakes met stukjes witte chocolade en matching frosting! Met de feestelijke eetbare toppers zet je in mum van tijd een echte eyecatcher op tafel.

Ingrediënten voor 12 cupcakes, of 24 mini's

125 Gram roomboter op kamertemperatuur
125 Gram kristalsuiker
125 Gram zelfrijzend bakmeel
2 Eetlepels melk op kamertemperatuur
2 Eieren op kamertemperatuur
100 gram witte chocolade, in kleine stukjes gehakt

Frosting
225 gram boter
300 gram poedersuiker
175 gram witte chocolade
125 ml ongeklopte volle room
1 snufje zout
1/2 theelepel vanille extract

Decoratie
Soft matte sugar pearls
Gold nonpareils
Edible toppers  Enjoy 2016 Gold

Fondant, zelf maken
Cutter rond

Methode
Maak het basisrecept cupcakes en voeg als laatste de witte chocolade toe. Roer alles nog eens rustig door met een spatel en vul de bakvormpjes met het beslag. Bak de cupcakes ongeveer 20-25 minuten in de voorverwarmde oven op 170 graden.

Frosting

Smelt de witte chocolade op laag vermogen in de magnetron. Verwarm de chocolade telkens maximaal 20 seconden en roer de chocolade tussendoor even goed door met een houten lepel. Dit neemt ongeveer 2 minuten in beslag en je bereikt een mooi resultaat. Of smelt de chocolade in een kom boven een pan met heet water op middel hoog vuur. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt en laat de chocolade zachtjes smelten.

Roer tussentijds niet, wacht tot de chocolade helemaal is gesmolten. De chocolade moet goed gesmolten zijn om een mooi resultaat te bereiken. Giet de chocolade voorzichtig in een droge kom, en laat het afkoelen.


Doe de zachte boter in een kom en mix steeds beetje bij beetje de poedersuiker en het zout toe. Mix tot een geheel met de mixer op middelhoge snelheid. Voeg de slagroom toe en de vanille en mix luchtig. Vouw nu met een spatel de afgekoelde witte chocolade door het mengsel. Mix nu het gehele mengsel met de mixer op hoge snelheid tot een luchtig en fluffy geheel.

 Decoreren

Spuit op een aantal cupcakes een mooie swirl en versier deze cupcakes met feestelijke goudkleurige of zilverkleurige sprinkles. Op de andere cupcakes smeer je een dikke laag frosting met een spatel of mes.


Knip de edible toppers op maat. Rol een stukje witte fondant uit en steek een ronde vorm uit die mooi op de cupcake past. Maak de bovenkant van het fondantrondje een heel klein beetje vochtig, wrijf de bovenkant heel lichtjes in met je vingertop ( hou je vingertop alleen even een keer onder de kraan).

Plak nu voorzichtig de edible topper op je fondantrondje en druk zachtjes aan. Leg de gehele decoratie even ondersteboven en druk nog eens heel lichtjes aan.

 

Laat de decoratie zo even een paar minuutjes liggen. Daarna draai je de decoratie om en versier je de rand met grote parels. Leuk om 2 kleuren parels te gebruiken!

 

 

Have fun!

 

© Cupcakerecepten.nl