Bekijk dit lieve en lekkere Valentijn cupcakerecept met heerlijke vanille cupcakes, een luchtige meringue frosting en schattige romantische Cupid decoraties! 

Ingrediënten voor 12 Cupid cupcakes
170 gram ongezouten roomboter
170 grams poedersuiker
170 gram zelfrijzend bakmeel
3 eieren, op kamertemperatuur
1 theelepel vanille extract 

Meringue Frosting
125 gram fijne kristal suiker
4 eiwitten, op kamertemperatuur
2 theelepels vanille extract
2 theelepels citroensap

 

Methode
Doe de boter in een kom en voeg de poedersuiker beetje bij beetje toe. Mix het mengsel steeds tussendoor met de mixer op middelhoge snelheid. Mix de boter en de suiker goed door elkaar, totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat.

Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Mix het beslag goed door met de mixer op middelhoge snelheid als je een ei hebt toegevoegd. Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid als je een hoeveelheid meel hebt toegevoegd. Voeg als laatste de vanille toe en mix nog een maal met de mixer.

Vul de bakvormpjes tot 2/3 met het beslag en bak de cupcakes in de voorverwarmde oven op 170 graden voor ongeveer 20-25 minuten. Laat de cupcakes afkoelen op een rekje.

Cupid decoraties
Gekleurd papier
Cupcake sticks
Matte sugar pearls pink
Jumbo tip rond
spuitzak

 

 

Prik aan de zijkant van de afgekoelde cupcakes een gaatje met een houten prikker of ander scherp voorwerp. Knip uit gekleurd papier een groot en een klein hartje. Steek een cupcake stick door de zijkant van de cupcake. Plak de hartejs op de cupcake stick.

Maak de frosting.

Gebruik een metalen vetvrije kom. Doe de eiwitten, citroensap en de suiker in de mengkom en klop met een garde alles even goed door. Vul een pan met water, ongeveer 500 ml. De pan moet groot genoeg zijn voor de mengkom om in te rusten, maar zonder contact te maken met de bodem van de pan. Als het water heet begint te worden hang je de kom in de pan en begin je met het kloppen van het mengsel met een garde. Het mengsel mag niet koken, zet de warmtebron eventueel lager. Klop tot alle suiker is opgelost. Haal de kom van de warmtebron. PAS OP! HEET!

 

 

Mix het mengsel nu 5 tot 8 minuten met de mixer op lage snelheid en daarna op hoge snelheid tot stevige, glanzende pieken. Gebruik een spuitzak met een grote ronde tip voor grote cupcakeswirls.

Decoreer de swirls met mooie roze parels.

Have fun!

© Cupcakerecepten.nl