Ingrediënten voor minimaal 24 crispy mini cupcakes

125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur
mini marshmallows

Frosting
250 gram roomboter op kamertemperatuur
250 gram poedersuiker
2 eetlepels heet water
gekleurde sanding sugar
kleurstof

Methode

Maak het basisrecept cupcakes.

Vul de bakvormpjes tot 1/3 vol met beslag. Doe nu in elk bakvormpje een halve mini marshmallow ( een hele als je standaard cupcakes maakt). Duw voorzichtig de marshmallows in het laagje beslag. Vul nu het bakvormpje tot 2/3 verder vol met beslag. De marshmallow is nu niet meer zichtbaar. 




Het is belangrijk dat je cupcakes nu direct in de oven zet, zodat het beslag niet gaat rijzen. Bak de cupcakes zoals gewoonlijk, op 170 graden voor ongeveer 20 minuten in de oven. Mini cupcakes zijn sneller gaar, dus hou het even goed in de gaten! De marshmallow zal helemaal smelten en een goudgeel crispy laagje op de cupcakes vormen. Laat de cupcakes op een rekje goed afkoelen. 

Maak intussen de frosting. De roomboter (op kamertemperatuur) mix je met de mixer op middelhoge snelheid luchtig.

Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe, en blijf steeds mixen met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtige en smeuige frosting.

Voeg als laatste het water toe. Mix alles nog eens goed door elkaar. Voeg kleurstof toe om de frosting een mooie kleur te geven. Gebruik een druppeltje en spatel dit door het beslag.

Hou de spuitzak met Jumbo Tip dichte ster, loodrecht op de cupcake en maak een swirl op de mini cupcakes. Om het geheel helemaal af te maken decoreer je de swirls met sanding sugar voor een mooie sparkle!

 

© Cupcakerecepten.nl