Ingrediënten

Salted caramel:

  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 90 grams roomboter, in blokjes gesneden
  • 120 ml slagroom
  • 1 theelepel zeezout

Methode

Verhit de kristalsuiker in een sauspan met dikke bodem op een laag vuur, en roer continue met een houten lepel of spatel.  De suiker zal bruin worden als het smelt. Als de suiker volledig gesmolten is voeg je een voor een de blokjes boter toe.  Wees voorzichtig want het stoomt en borrelt en het is erg heet!

Roer tot de boter is gesmolten en voeg dan langzaam de room toe. Kook gedurende 1 minuut. Haal de pan van het vuur en roer er een theelepel zeezout door. Giet het hete mengsel in een hittebestendige kom of pot en laat volledig afkoelen. Zodra de caramel is ingedikt vul je de macaron schelpjes met de caramel. Enjoy!

 

 

Image credit : http://ohsprinkles.com

© Cupcakerecepten.nl