Ingrediënten

Donuts

  • 2 zakjes droge gist + 60 ml warm water
  • 75 gram boter, op kamertemperatuur
  • 115 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren, op kamertemperatuur
  • 350 ml melk
  • 1 theelepel zout
  • 650 gram bloem
  • zonnebloem olie, 1 liter *

Glazuur

  • 250 gram poedersuiker
  • 75 gram boter, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel vanille extract
  • 50 ml heet water
  • Drupje gele kleurstof
  • Donkere chocolade, gesmolten.

Methode

Maak ons basisrecept donuts, dit vind je hier >

Voeg voor de glazuur een drupje gele kleurstof toe. Smelt chocolade in een sauspannetje op laag vuur. Zodra de glazuur is uitgehard zet je met wat gesmolten chocolade stipjes op de donuts. Gebruik hiervoor een houten prikker of een spuitzak. Van karton maak je de kroon van de ananas. Steek deze aan de zijkant van de donut en je ananas donut is klaar.

Have fun!

 

© Cupcakerecepten.nl

Source: bespoke-bride.com