Little dreamer cake

Maak zelf deze prachtige cake met ons heerlijke nieuwe luchtige cake recept. Met dit recept maak je een geweldige basiscake voor al je ideeën en inspiratie. Voor de Litte dreamer cake gebruik je 1 cake. Je kan ook meerdere cakes bakken voor een hogere cake. Voor dit recept hebben we gebruik gemaakt van een handige keukenmachine, voor een extra luchtig resultaat. Enjoy!Ingrediënten voor Little dreamer cake

 • 280g zelfrijzend bakmeel
 • 170g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
 • 200g witte fijne kristalsuiker
 • 2 grote eieren
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 theelepel zout
 • 160 ml griekse yogurt
 • 120 ml melk
 • 2 theelepels vanille extract

Methode

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ronde bakvorm in of gebruik een vel bakpapier op de bodem. Snij het bakpakier uit zodat de vorm mooi bedekt is. Omdat we een extra luchtige cake willen maken, maken we weer gebruik van een handige keukenmachine. Keukenmachines zijn makkelijk in gebruik aangezien het apparaat werk van je overneemt, en je krijgt een perfect luchtig beslag!Beslag maken

Mix meel, suiker, bakpoeder, bakpoeder en zout in de kom met de mixer op middelhoge snelheid. Voeg de boter toe en mix tot het geheel op vochtig zand lijkt, ongeveer 1 minuut.

Voeg de eieren toe, één voor één, schraap de bodem en zijkanten van de kom om er zeker van te zijn dat alle ingrediënten volledig zijn verwerkt. Voeg de yoghurt, melk en vanille toe. Mix op een gemiddelde snelheid gedurende 2 tot 3 minuten voor een luchtig beslag.

Bak de cake voor 30 minuten op 175 graden, zet de oven daarna op 160 graden  en bak de cake nog eens 15 minuten. Laat de cake daarna eerst helemaal afkoelen.

Cake decoreren

Benodigdheden voor het decoreren van de Little dreamer cake:

 • Fondant ( 3 pakjes witte fondant 150 gram )
 • Sprinkles
 • Dropveter
 • Poedersuiker
Rol de fondant uit tot een mooie dunne plak. Voorzichtig plaats je de plak fondant over de gehele cake. snij de randen af met een mes. Heb je een smoother, maak de cake dan hiermee glad zodat alle bobbeltjes verdwijnen. Heb je geen smoother? Gebruik dan een ander glad voorwerp zoals de onderkant van een rond glaasje, dit gaat ook prima! Met poedersuiker en beetje water maak je de icing voor het het vastzetten van de decoraties op de cake. Zorg ervoor dat de icing wat dikker is zodat alles goed blijft zitten. Plaats de dropveters en alle sprinkles voorzichtig op de cake, plak ze vast met icing, en duw een klein beetje aan. Enjoy!

Deze blogpost is sponsored.

© Cupcakerecepten.nl