Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 Gram
roomboter op kamertemperatuur
125 Gram kristalsuiker
125 Gram zelfrijzend bakmeel
2 Eetlepels melk op kamertemperatuur
2 Eieren op kamertemperatuur
5 grote eetlepels aarbeienjam
250 gram aardbeien

Cream cheese frosting
450 gram roomkaas, op kamertemperatuur (type Philadelphia)
225 gram roomboter, op kamertemperatuur 
125 gram poedersuiker
1,5 theelepel vanille extract

De leuke bakvormpjes vind je hier

Methode
Maak het basisrecept cupcakes. Vul de cupcakebakvormpjes tot de helft met het beslag. Schep vervolgens een 1 theelepel jam op het beslag, en schep nog een beetje beslag op de jam tot het bakvormpje tot 2/3 is gevuld. Bak de cupcakes in de oven op 170 graden voor 20-25 minuten. Laat de cupcakes afkoelen op een rekje.


Maak intussen de frosting. Mix de roomkaas, boter en vanille met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtige creme. Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix met de mixer op lage snelheid tot een luchtige frosting.

Kleur de frosting naar wens met kleurstof. Voor een stevige cream cheese frosting zet je de frosting minimaal 2 uur in de koelkast. Laat de cupcakes eerst goed afkoelen. Smeer de frosting met een spatel op de cupcakes of gebruik een spuitzak met jumbo tip. Op de frosting plaats je een lekkere verse aardbei.

 TIP De paper straws kan je vinden in de webshop. We hebben ze in kleine stukjes geknipt en in de frosting gestoken.

Paper straws pink