Ingrediënten voor 12 cupcakes

125 gram gesmolten roomboter
125 gram fijne kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
100 ml yoghurt
2  grote eieren op kamertemperatuur
1 theelepel vanille extract
2 eetlepels kaneelpoeder

Topping
200 gram MonChou
1 theelepel vanille extract
100 gram poedersuiker
1 eetlepel kaneel

Decoratie: Meng in een kommetje wat fijne kristalsuiker met kaneel

Methode

Verwarm de oven voor op 190 graden. Doe de suiker, kaneel en meel in een kom en combineer. In een andere kom mix je de yoghurt , eieren en vanille met een garde of mixer tot een luchtig geheel . Voeg het yoghurt-mengsel bij het meel-mengsel en vouw met een spatel rustig en kort tot een geheel. Het beslag hoeft niet klontvrij te zijn.


Vul de bakvormpjes tot 2/3 met het beslag en bak de cupcakes in de voorverwarmde over ongeveer 20 minuten. Laat ze daarna afkoelen op een rekje.

Topping

Meng in een kom de MonChou, vanille, poedersuiker en kaneel met een houten lepel tot een zacht en glad mengsel. Knip een klein puntje af van de onderkant van een wegwerp spuitzak en vul de spuitzak met de topping. Als de cupcakes zijn afgekoeld bestuif je de cupcakes met een mengsel van fijne kristalsuiker en kaneelpoeder, en daarna maak je een mooie swirl van de topping op elke cupcake.

Enjoy!

© Cupcakerecepten.nl