Ingrediënten voor 12 cupcakes

250 ml sojamelk
3 theezakjes zwarte thee, bijvoorbeeld Ceylon of Earl grey
1 theelepel
appelazijn
150 gram zelfrijzend bakmeel

2 eetlepels
maizena
2
theelepels gemalen kaneel
1
theelepel gemalen kardemom
1/2
theelepel gemberpoeder
1/4 theelepel
gemalen kruidnagel
1/4 theelepel
gemalen nootmuskaat
75 ml
koolzaadolie
100 gram
kristalsuiker
2 theelepels
vanille-extract

Kaneel meringue frosting
60 gram kristalsuiker
2 grote eiwitten
100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
2 theelepels vanilleextract
2 theelepels kaneel

 


Methode

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Verwarm de sojamelk in een kleine pan tot aan het kooktpunt. Haal van het vuur en leg de theezakjes met zwarte thee in de pan. Laat de thee ongeveer 10 minuutjes trekken, en haal de theezakjes er dan uit. Knijp nog wel zoveel mogelijk soyamelk uit de theezakjes. Giet de warme 'thee-melk' in een kom en voeg appelazijn toe. Roer even met een houten lepel tot een geheel. Zet opzij.

 

In een grote kom meng je het meel, maïzena en kruiden. Voeg het sojamelk-mengsel, samen met olie, suiker en vanille toe en roer met een houten lepel tot er geen grote klonten meer overblijven. Vul de bakvormpjes tot 2/3 met het beslag en zet ze in de voorverwarmde oven. Bak de cupcakes ongeveer 20-25 minuten in de oven en laat ze afkoelen op een rek.

Maak de frosting. Doe de suiker en eiwitten in een grote hittebestendige kom, en zet deze kom boven een pan met kokend water. Klop voortdurend met een garde,  ongeveer 3 minuten. Haal de kom van de pan als de suiker helemaal is opgelost, en het mengsel eruit ziet als een dikke mooie creme.

 Giet het warme mengsel in de kom en mix het mengsel op medium snelheid met de mixer (garde),   ongeveer 5 minuten. Voeg nu de boter beetje bij beetje toe en klop tussendoor steeds met de mixer (beslaghaken) tot een glad mengsel. Zodra alle boter is teogevoegd mix je het geheel op   middelgrote hoge snelheid tot een dik en mooie frosting, ongeveer 8 minuten. Voeg dan de vanille en kaneel toe mix nog eens 30 seconden tot de kruiden goed zijn opgenomen.

Decoreer de cupcakes met de frosting. Enjoy!