Ingrediënten voor minimaal 12 cupcakes

45 gram bloem
240 ml melk, op kamertemperatuur
200 gram roomboter, op kamertemperatuur
200 gram poedersuiker
5 ml vanille extract

 


Methode

Doe de bloem en de melk in een steelpannetje. Klop het mengsel eerst met een garde goed door, zodat je met een klontvrij beslag aan de slag kunt. Zet nu pas het pannetje op het vuur.

Breng het geheel rustig aan de kook en zet het daarna meteen op laag vuur. Blijf steeds goed roeren zodat het beslag niet gaat aanbranden en klonteren. Voor een klontvrij resultaat blijf je continue roeren.

Het beslag wordt nu steeds dikker en na ongeveer 5 minuten (steeds blijven roeren) is het mengsel dik genoeg. Er moet een houten prikker recht op in het beslag kunnen staan. Schep het beslag in een kom en dek de kom af met plastic folie. Laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur.

Klop intussen in een andere kom de zachte boter flink smeuïg en luchtig met de mixer op middelhoge snelheid. Voeg nu langzaam de poedersuiker toe en tot slot de vanille. Tussendoor mix je steeds alles goed door met de mixer. Als alles goed is gemengd voeg je de afgekoelde melk/bloem-mix toe en mix daarna nog eens 5 minuten op middelhoge snelheid met de mixer. Het geheel nogmaals afdekken met plastic folie en 15 minuten in de koelkast zetten. Daarna is de frosting klaar voor gebruik! Mocht de frosting onverhoopt iets te dun zijn naar je zin, voeg dan wat extra poedersuiker toe.

  • Laat cupcakes eerst goed afkoelen voordat je de frosting aanbrengt. Je kunt de frosting kleuren met kleurstof, op smaak brengen en versieren zoals je wilt.
  • De frosting maak je bij voorkeur op de dag zelf. Lukt dit niet dan kun je de topping afgedekt in de koelkast 1 tot 3 dagen bewaren.
  • In de vriezer kun je deze frosting 2-3 maanden bewaren.
  • Laat de frosting uit de koeling, voor gebruik eerst helemaal op kamertemperatuur komen

 

© Cupcakerecepten.nl