Werkwijze
Kleur fondant in groen en zwart. Gebruik hiervoor kleurstoffen en witte fondant. Neem steeds een stuk witte fondant en kneedt langzaam een drupje klerurstof door de fondant. TIP: Gebruik wegwerphandschoentjes! Je kunt fondant zelf maken of gebruik kant en klaar fondant.


Rol een stukje groene fondant uit tot een dunne plak. Steek mooie rondjes uit de uitgerolde fodant met een uitsteker of ander rond voorwerp zoals een glaasje. Maak kleine bolletjes van zwarte fondant voor de oogjes van de mummie. Met een beetje water zet je de oogjes vast en voor meer stevigheid gebruik je een drupje eetbare lijm.

 

Maak van de witte fondant een lange dunne sliert en druk de sliert een beetje plat. Je maakt makkelijk een sliert door de fondant op tafel uit te rollen met je handen. Maak een patroon van de witte sliert op de groene ondergrond in de vorm van een sliert verband. 

 

 

 

Druk het geheel een beetje aan en met wat water zet je de sliert verband aan de zijkantjes vast op de groene ondergrond. Zet de gehele decoratie op je afgekoelde cupcakes!
Happy Halloween!

© Cupcakerecepten.nl