Deze leuke cupcakes zijn heel makkelijk zelf te maken met een alfabet uitsteker set. Zo maak je snel en eenvoudig een gepersonaliseerde cupcake!

Ingrediënten voor 12 slagroom cupcakes
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
3 eetlepels slagroom, op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren op kamertemperatuur

Fondant ( zelf maken of kant en klaar)
Kleurstof
Alfabet set

Methode

Maak het basisrecept cupcakes, gebruik in plaats van de melk nu 3 eetlepels ongeklopte slagroom. Als de cupcakes klaar zijn laat je ze goed afkoelen op een rekje.

Kleur intussen de rolfondant door 2 delen fondant te mengen met een paar druppeltjes kleurstof. Wij kozen Electric pink en Chocolate brown uit de decoratie kleurstof set van Cupcakerecepten.nl. Tip: gebruik wegwerp handschoenen!

Rol de fondant uit en maak met een ronde uitsteker of een ander rond voorwerp zoals een glaasje, 2 mooie cirkels: 1 grote en 1 kleinere. Met een klein beetje water plak je de cirkels op elkaar. Met wat water bevestig je de cirkels op de cupcake. Als je een fondant smoother hebt, maak je geheel nog even mooi glad.

Steek nu de letters van de woorden die je wilt gebruiken uit met met behulp van de uitsteker van de Alfabet & cijfers set. Gebruik de kleuren bijvoorbeeld om en om. Met een drupje water plak je de letters vast op de cirkels. Voor extra stevigheid kun je eetbare lijm gebruiken.

Bekijk hier een uitgebreide tutorial >>

© Cupcakerecepten.nl