Ingrediënten voor 12 vanille cupcakes
125 Gram
roomboter op kamertemperatuur
125 Gram kristalsuiker
125 Gram zelfrijzend bakmeel
2 Eetlepels melk op kamertemperatuur
2 Eieren op kamertemperatuur
1 theelepel vanille extract

Fondant, zelf maken of kant en klaar
Kleurstoffen
Plunger uitsteker daisy

Frosting naar keuze


 

Methode
Maak het basisrecept cupcakes en voeg als laatste de vanille toe. Bak de cupcakes zoals gewoonlijk voor ongeveer 20-25 minuten in de voorverwarmde oven op
170 graden. Laat ze daarna afkoelen op een rekje.

Fondant daisies maken
Kleur de fondant in de gewenste kleuren met een drupje kleurstof. Het werkt heel makkelijk als je een ziplock-zakje gebruikt en de fondant in het zakje kleurt, zo blijven je handen lekker schoon en kan je de fondant goed kneden. Voeg per stukje fondant een klein drupje kleurstof toe in het zakje.

 

Rol de fondant uit met een rollingpin en maak de fondantdecoraties. Steek rondjes uit en de daisies met een ronde uitsteker en plungers. Als je geen ronde uitsteker hebt, kan je bijvoorbeeld ook een klein glaasje gebruiken. Bouw de fondantdecoratie op met wat water en versier de decoraties met lekkere sprinkles.Met een jumbotip dichte ster en een spuitzak spuit je eerst een mooie toef op de cupcakes. Gebruik bijvoorbeeld een botercreme of een lekkere cream cheese frosting. Leg daarna de fondant daisies op de frosting. Have fun!

 

© Cupcakerecepten.nl