Ingrediënten voor 12 tot 20 standaard cupcakes:

240 gram bloem
240 gram suiker
200 ml zonnebloem olie
3 eieren
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel zout

300 gram wortels, fijn geraspt
2 theelepels kaneel
150 gram gehakte noten, pecan of walnoot (optioneel)

Methode

Meng alle droge ingrediënten even met een vork door elkaar in een kom. Klop de eieren met een garde even los en voeg dit samen met de olie toe aan het droge mengsel. Mix het mengsel met de mixer op middelhoge snelheid eventjes kort tot een mooi geheel. Roer de geraspte wortels en noten door het beslag met een spatel of houten lepel. Dit beslag is niet heel romig, dit komt door de olie.

Vul de papieren cupcake vormpjes tot 2/3 vol. Bak de cupcakes ongeveer 20 - 25 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden. Laat de cupcakes afkoelen op een rekje.

 

  • De carrot cupcakes zijn nog lekkerder in combinatie met monchou topping. Breng deze topping aan met een spatel, of met een spuitzak met ronde tip. Deze topping blijft zacht en is niet geschikt voor het maken van grote swirls.
  • Heb je geen fondant, rasp dan een stukje wortel om op de topping te plaatsen.

© Cupcakerecepten.nl