Dark Chocolate cupcakes & Champagne frosting

Een feestelijke cupcaketraktatie!

Dark Chocolate Cupcakes

Ingrediënten voor 12 cupcakes
150 ml zonnebloem olie
200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram lichtbruine kristalsuiker
2 eieren, op kamertemperatur
6 eetlepels cacaopoeder
150 gram donkere chocolade
100 ml zure room
1 theelepel vanille extract

Methode Cupcakes

 Breek de chocolade in stukjes en maal dit in een keukenmachine tot kleine stukjes. Je kan de chocolade ook met een mes fijn hakken. Doe het bakmeel, de suiker en cacaopoeder in een kom. Voeg de olie en de eieren een voor een toe en mix het geheel tot een glad beslag. Voeg nu de room en vanille toe. Mix alles nog eens goed door met de mixer op middelhoge snelheid. Als laatste schep je met een spatel de stukjes chocolade door het beslag.

Gebruik mini bakvormpjes als je de cupcakes wilt serveren in een champagne glas. Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol.  Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170 graden. 

Champagne frosting
45 gram bloem
240 ml melk, op kamertemperatuur
200 gram roomboter, op kamertemepratuur
200 gram poedersuiker
5 ml vanille extract
5 eetlepels champagne op kamer temperatuur/ non alcoholische bubbeltjes drank

Drupje kleurstof

Methode

Maak het basisrecept frosting, en voeg samen met de vanille de champagne toe. Voor een gekleurde frosting voeg je een drupje kleurstof toe en verdeel je de frosting over verschillende kommetjes.

Vul een spuitzak met decoratietip met de frosting (gebruik meerdere spuitzakken als je werkt met verschillende kleuren frostings.) Zet een afgekoelde mini cupcake in het champagne glas en spuit een toefje frosing op de cupcake.

 

 

 

Je kunt ook eerst de cupcakes decoreren en dan met een prikker ( steek deze voorzichtig in de cupcake) in het glas laten zakken. Maak eventueel bloempjes van fondant met een plunger als decoratie. Ga zo door tot het glas is gevuld.


Je kunt de glaasjes met cupcakes in de koeling bewaren en voor serveren eerst op kamertemperatuur laten komen. Cheers!


© Cupcakerecepten.nl