Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eieren, op kamertemperatuur
2 tot 3 medium bananen, geprakt
100 gram gehakte walnoten, in keukenmachine of met hakmes
1 theelepel vanille extract
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur

Topping
45 gram bloem
240 ml melk, op kamertemperatuur
200 gram roomboter, op kamertemepratuur
200 gram poedersuiker
5 ml vanille extract
3 eetlepels geprakte bananen
1 theelepel limoensap

Methode
Maak het basisrecept cupcakes. Voeg de geprakte bananen ( gaat heel makkelijk met een vork), vanille en gehakte walnoten toe aan het cupcakebeslag. Mix alles nog eens goed door met de mixer op middelhoge snelheid.

Topping
Maak het basisrecept frosting. Voeg dan de geprakte bananen en limoensap toe en mix met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtig geheel.

 

  • Breng de frosting aan op de afgekoelde cupcakes met een spuitzak met grote tip of spatel.
  • Gebruik wat gele sanding sugar voor een leuk geel accent.

 

 

© Cupcakerecepten.nl