Ingrediënten voor 12 mini cupcakes 

  • 125 Gram roomboter op kamertemperatuur  
  • 125 Gram kristalsuiker  
  • 125 Gram zelfrijzend bakmeel  
  • 2 Eetlepels melk op kamertemperatuur  
  • 2 Eieren op kamertemperatuur

Frosting naar keuze: bijvoorbeeld Basisrecept frosting

Vloeibare chocoladedecoratie: cacaopoeder aanlengen met een beetje water

Methode

Maak het basisrecept cupcakes. Verdeel het beslag over twee kommen. Voeg aan 1 kom een drupje kleurstof toe. Wij kozen voor een drupje roze kleurstof. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere kleur.

 

Vul 12 minibakvormpjes met roze beslag. Bak eerst de 12 roze mini cupcakes. Laat het andere ongekleurde deel van het beslag nog even staan. Dek de kom af met een stuk plastic folie.

 

Als de roze cupcakes gebakken zijn laat je ze even afkoelen op een rekje. Eenmaal afgekoeld haal je van de roze cupcakes het papiertje af.Snij de roze cupcakes in dunne plakjes en steek kleine hartjes uit de de roze plakjes cake. Je kunt ook voor 1 groter hartje kiezen. Wij hebben gebruik gemaakt van een heart plunger.Vul nu 12 mini cupcakebakvormpjes met het ongekleurde beslag en steek de kleine cake-hartjes in het beslag. Je kunt de hartjes nog even afdekken met extra een lepeltje beslag.
Bak deze 'gevulde' cupcakes op 170 graden in de oven voor ongeveer 20 tot 25 minuten.


 

 Maak intussen een lekkere frosting klaar. Wij kozen voor het basisrecept frosting. Als de cupcakes gebakken zijn laat je ze afkoelen op een rekje. Eenmaal afgekoeld smeer je met een spatel een flinke dot frosting op de cupcakes.

 

Besprekel de cupcakes met leuke gekleurde sprinkles. Wij kozen voor Jimmies rainbow mix. Je kunt ook een bakje vullen met de sprinkles en de cupcakes in de sprinkles dippen.

 

 

Maak de vloeibare chocoladedecoratie door wat cacaopoeder aan te lengen met wat water. Vul een spuitzakje met de vloeibare chocolade en knip een heel klein puntje van de onderkant van de spuitzak af. Spuit nu een leuk patroontje met de chocolade op de gedecoreerde cupcakes.

© Cupcakerecepten.nl