Werkwijze

Maak je favoriete cupcake recept. Laat de cupcakes goed afkoelen op een rekje. Gebruik witte fondant voor de spookjesprikkers. Je kunt fondant zelf maken of gebruik kant en klaar fondant. Maak een klein bolletje van witte fondant en steek daar een lollystokje in. Deze prikker wordt de basis voor het spookje.

Rol een stukje fondant uit tot een dunne plak en snij een ronde vorm uit. Drappeer de dunne ronde plak fondant voorzichtig over de 'fondantprikker'. Plooi de fondant tot een spookje. 

Met wat kleine stukjes fondant maak je oogjes. Kleur de fondant in de kleur zwart met wat kleurstof voor het zwarte gedeelte van de oogjes, gebruik een snoepje of maak gebruik van een foodmarker. Steek de prikkers in de cupcakes. 

Je kan ook over de gehele cupcake een spookje maken zoals hieronder is te zien. Have fun!

© Cupcakerecepten.nl