Bloem cupcakes maken!Ga lekker aan de slag met dit leuke recept. Heerlijke slagroom cupcakes met een laagje fondant zijn de basis van dit recept. Maak zelf mooie bloemdecoraties met je favoriete kleurstoffen, uistekertjes en witte fondant. Alle materialen zijn verkrijgbaar in de webshop. Have fun!

Ingrediënten voor 12 romige cupcakes

125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
3 eetlepels slagroom, ongeklopt
2 ( grote) eieren op kamertemperatuur

Fondant ( zelf maken of kant en klaar)
Kleurstof
Rose uitstekers
Penseeltje

Methode
Maak het basisrecept cupcakes, gebruik in plaats van de melk nu 3 eetlepels ongeklopte slagroom. Als de cupcakes klaar zijn laat je ze goed afkoelen op een rekje. Rol de fondant uit en steek met een ronde uitsteker of een ander rond voorwerp zoals een glaasje een mooie circkel uit die de bovenkant van de cupcake bedekt. 

Met een klein beetje water plak je de cirkel op de bovenkant van de afgekoelde cupcake. Als je een fondant smoother hebt, maak je geheel nog even mooi glad.

Steek nu met de rose uitstekers verschillende mooie bloemen uit. Met behulp van een fondant tool breng je de bloemen in vorm.

Doe een beetje heldere alcohol of een beetje water in een bakje en maak je penseeltje nat. Druppel wat kleurstoffen op een schoteltje en dip je penseeltje in de kleurstof. Kleur de fondantbloemen in met de 'verf' en plaats ze op de cupcakes met een beetje water!

Versier de cupcakes met kleine rode besjes, snoepjes of sprinkles!

© Cupcakerecepten.nl