Cupcakes maken? Niet zonder een cupcake bakblik natuurlijk!

Een cupcake bakblik heeft een anti aanbak laag, maar het beste kun het bakblik gebruiken in combinatie met papieren bakvormpjes. Hierdoor haal je de cupcakes makkelijk uit de vorm na het bakken en blijven de cupcakes langer lekker. Cupcake bakblikken zijn er in verschillende maten en zijn onmisbaar als je cupcakes gaat maken. Over het algemeen gebruik je een bakblik voor 6 of 12 cupcakes voor standaard of mini cupcakes. Cupcake bakblikken vind je in de webshop.

Kommen

In een beslag kom maak je het beslag. Door de vorm en hoogte van de kom is deze zeer geschikt om in te mixen met een elektrische mixer of garde. In sommige kommen staat een maat aanduiding. Beslagkommen zijn er bijvoorbeeld in kunststof, roestvrij staal of porselein. Zorg dat de beslagkom vetvrij is voordat je begint. Met een beetje citroen maak je de kom snel en eenvoudig vetvrij!

Papieren bakvormpjes

Papieren bakvormpjes zijn gemaakt van vetvrij papier en vul je met cupcake beslag. Zet de bakvormpjes in het cupcake bakblik voordat je ze gaat vullen, zodat de vorm van zowel het papieren bakvormpje als de uiteindelijke gebakken cupcake in tact blijft. Vul de vormpjes tot 2/3 vol. Hierdoor kan het beslag goed rijzen en zijn de cupcakes eenmaal gebakken mooi plat. Kijk hier voor alle papieren bakvormpjes.

Weegschaal, maatbekers, maatlepels

Het juist afwegen van ingrediënten is heel belangrijk tijdens het volgen van een recept. Als de verhoudingen tussen de ingrediënten niet goed zijn dan kan je beslag of deeg compleet anders uitpakken. Gebruik voor de meeste secure afmeting een digitale keuken weegschaal of maatbekers om de juiste hoeveelheden toe te voegen. Maatlepels zijn ook erg makkelijk in gebruik. Er zijn maatlepels van verschillende groottes, zoals een halve theelepel, een theelepel en een eetlepel. In vergelijking met een maatbeker kunnen kleine hoeveelheden veel nauwkeuriger worden afgepast.

Spuitzak/Spatel

Voor het aanbrengen van frosting, icing of andere toppings maak je gebruik van een spatel of een spuitzak met een tip (spuitmondje). Er zijn verschillend soorten en maten spuitzakken. Deze zijn gemaakt van wegwerp plastic of gebruik een herbruikbare spuitzak. De herbruikbare spuitzakken moeten zeer goed worden schoongemaakt en goed worden gedroogd. In de spuitzakken die je bij ons kunt aanschaffen passen alle soorten tips, omdat je zowel de herbruikbare als de wegwerpsuitzakken op maat kunt knippen. Spatels, tips en spuitzakken vind je in de webshop.

Mixer/ keukenmachine

Een mixer of keukenmachine gebruik je om op hoge snelheid de ingrediënten met elkaar te vermengen. Gebruik de mixer of keukenmachine altijd op middelhoge snelheid, zodat er genoeg lucht in het beslag blijft. Gebruik beslag haken voor het maken van beslag voor cupcakes. Een keukenmachine is makkelijk in gebruik aangezien het apparaat het werk van je over neemt. Het voordeel van een keukenmachine zoals de KitchenAid keukenmachine is dat het een perfect luchtig beslag maakt door de roterende kop en de roterende haken. Een gewone handmixer is overigens ook prima.

 

© Cupcakerecepten.nl