Bloem is een fijngemalen meel van granen, waaruit de buitenste schilletjes, de zemelen en de kieuwen van het graan verwijderd zijn. Door deze bereidingswijze heeft bloem een witte kleur.

Bakpoeder is een chemisch middel dat aan het deeg wordt toegevoegd om het te laten rijzen. Het vervangt gist als rijsmiddel.

Zelfrijzend bakmeel is de kant-en-klaar verkrijgbare combinatie van bloem en bakpoeder. In het basisrecept cupcakes van Cupcakerecepten.nl wordt dit meel gebruikt. Gebruik enkel de beste kwaliteit die je kan vinden.

Eieren zorgen ervoor dat dat de verschillende bestanddelen in het beslag met elkaar worden verbonden en verrijken het beslag. Gebruik eieren die op kamertemperatuur zijn gekomen voor een luchtig beslag. Gebruik grote eieren, L - ei van 63 - 73 gram. Gebruik voor het kloppen van eiwitten een schone vetvrije kom. Voor een witter beslag klop je de eieren eerst luchtig los voordat je ze toevoegt aan het beslag. Wij kiezen voor biologische eieren.

Boter wordt in de recepten gebruikt in de vorm van roomboter of echte boter. Het is gekarnde room van koemelk, die verder geen bewerking heeft ondergaan en tenminste 82% melkvet bevat. Gebruik het liefst ongezouten boter en laat de boter op kamertemperatuur komen voor gebruik. De ongezouten roomboter van Lurpak is onze favoriet.

Melk kan in elke soort gebruikt worden in de recepten. Het maakt niet uit of je bijvoorbeeld magere, halfvolle of volle melk neemt. Het is maar net waar je eigen voorkeur naar uit gaat. Laat de melk voor verder gebruik altijd eerst op kamertemperatuur komen. Je kan kiezen voor een biologische melk.

Kristalsuiker is de meest gebruikte soort suiker. Het geeft structuur en een zoete smaak aan de cake. Wanneer je basterdsuiker gebruikt in een recept zul je tijdens het wegen de suiker goed moeten aandrukken voor het juiste gewicht. Wij gebruiken altijd fijne kristalsuiker van de beste kwaliteit.

Chocolade kan je in alle varianten of smaken gebruiken. Gebruik wanneer je chocolade gaat smelten bittere/ donkere chocolade. In recepten met stukjes chocolade waarvan het de bedoeling is dat deze hard blijven tijdens het bakproces gebruik je speciale chocolade chips.

Poedersuiker is suiker waarbij de korrel geheel is vermalen. Je gebruikt deze suiker vaak voor toppings en glazuren. Als je wilt, zeef je de poedersuiker eerst voor het fijnste resultaat.

Vanille extract is natuurlijk, getrokken van echte vanille, in tegenstelling tot essence of aroma. Het is het lekkerste als je echt vanille extract gebuikt, of vanille stokjes.

Vanille suiker is suiker met vanillesmaak. Kant en klaar zakjes vanille suiker bevatten suiker met toevoeging van synthetische vanille. Vanillesuiker gemaakt van vanillestokjes kan bereid worden door vanillestokjes samen met witte basterdsuiker in een pot te stoppen, na verloop van tijd zal de vanille geur in de suiker trekken.

Levensmiddelen kleurstof is eetbare kleurstof die je kan toevoegen aan bijvoorbeeld beslag, marsepein, fondant en toppings. Met enkele druppels bereik je een gewenste kleur.

Chocolade kan je in alle varianten of smaken gebruiken. Gebruik wanneer je chocolade gaat smelten bittere/ donkere chocolade. In recepten met stukjes chocolade waarvan het de bedoeling is dat deze hard blijven tijdens het bakproces gebruik je speciale chocolade chips.

Fruit/groenten wordt bedoelt als vers fruit of groenten. Eventueel kan je het verse fruit of groenten vervangen door diepvries producten. Soms worden er ook gedroogde vruchten gebruikt.

Slagroom wordt in de recepten zowel ongeklopt als geklopt gebruikt. Geklopte slagroom is slagroom waarin lucht is geklopt met een garde of met een mixer. Er wordt geen slagroom bedoelt die uit een spuitbus kan worden gespoten.

© Cupcakerecepten.nl