Sinterklaas cupcakes

 • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
 • 125 gram kristalsuiker
 • 125 gram zelfrijzend bakmeel
 • 2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
 • 2 ( grote) eieren op kamertemperatuur
 • 80 gram kruidnoten (fijn gemalen in keukenmachine)

Frosting

 • 45 gram bloem
 • 240 ml melk, op kamertemperatuur
 • 200 gram roomboter, op kamertemperatuur
 • 200 gram poedersuiker
 • 5 ml vanille extract


Extra benodigdheden:Methode

Voor kruidnoot cupcakes maak je het basisrecept cupcakes en roer je als laatste 80 gram gemalen kruidnoten door het beslag. Laat de cupcakes goed afkoelen op een rekje. Kleur een stuk fondant met een drupje kleurstof en rol de plak uit. Steek met een mooie ronde uitsteker een cirkel uit die even groot is als de bovenkant van de cupcake. Bedek de cupcake met de fondant door de fondant een beetje vochtig te maken met water aan de onderkant.

 

Maak de frosting. Je kan kiezen voor elke frosting die je maar wilt! Wij kozen voor een lekkere basisfrosting met vanille. Kleur de frosting naar wens met een drupje kleurstof, bijvoorbeeld bruine kleurstof. Doe de frosting in de spuitzak met decoratietip en spuit een mooie kleine swirl op de cupcake.Vergeet de gratis Sinterklaas Cupcake printables niet te downloaden >>>

Fijn heerlijk avondje!

© Cupcakerecepten.nl