'Iets te veel gesnoept van al het lekkers tijdens de decembermaand? Goede voornemens gemaakt, maar kan of wil je toch niet meteen helemaal afkicken? No worries! Met deze tips ga je lekker bewust het nieuwe jaar in en kan je toch blijven genieten (en af en toe een lekkere cupcake eten ;-

Maak zelf deze heerlijke Light Orange Cupcakes met maar 85 calorieën, en kies voor de afwisseling voor lekkere en makkelijke alternatieven zoals de romige Etos maaltijdshakes en repen. Zo is het helemaal niet moeilijk om op je gewicht te letten!

Enjoy!Voor de echte cupcake lovers:
Low calorie cupcakes met minder dan de helft calorieën dan de gewone cupcake!

Super Light Orange Cupcakes

Informatie

 • Voorbereidingstijd: 2 uur en 15 minuten
 • Baktijd: 25 minuten
 • Recept voor 12 cupcakes
 • Portie: 1 cupcake
 • Calorieën per portie: 85!
 • Vetgehalte: 2 gram!


Zo'n heerlijke Super Light orange cupcake bevat dus maar 85 calorieen en 2 gram vet. Een ideaal slanke traktatie of tussendoortje! En je krijgt direct de nodige vitamines binnen door het gebruik van 1 hele sinaasappel. Tip: je kan ook gaan voor mini cupcakes, wat neerkomt op 42,5 calorie per mini en 1 gram vet.

Ingrediënten

 • 140 Gram zelfrijzend bakmeel 
 • 30 Gram Stevia poeder
 • 3 Eieren op kamertemperatuur
 • 2 Eetlepels honing
 • 1 hele sinaasappel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Was de sinaasappel en plaats deze in een pannetje. Vul de pan met water tot de sinaasappel onder water staat. Breng aan de kook, en laat de sinaasappel dan 2 uur zachtjes doorkoken. Na 2 uur is de sinaasappel lekker zacht geworden. Laat de sinaasappel goed afkoelen.

Snij vervolgens de bovenkant en de onderkant van de sinaasappel en snij de sinaasappel in stukken (laat de schil zitten). Doe de stukjes sinaasappel in een foodprocessor en blend op hoge snelheid tot een mooie oranje purée.Schenk de sinaasappelpurée in een middelgrote kom. Klop de eieren los en giet deze bij de puree. Mix met de mixer op middelhoge snelheid. Voeg nu bakmeel en Stevia poeder toe en mix weer met de mixer op middelhoge snelheid. Voeg als laatste de honing toe en mix nog eens alles goed door met de mixer op hoge snelheid. Vul de bakvormpjes tot 2/3 met het beslag, en bak de cupcakes in de oven voor ongeveer 25 minuten.Laat de cupcakes afkoelen op een rekje. Je kan als topping lekkere kwark gebruiken (0% vet). Smeer de kwark met de achterkant van een lepel op elke cupcake. Rasp de schil van een sinaasappel en gebruik dit als decoratie voor op de slanke cupcakes!

Een verantwoorde en lekkere maaltijdvervanger:
Ben je ook zo dol op de smaak van vanille, koffie of chocolade? Easy! Kies voor de afwisseling voor de Etos Slank maaltijdshakes en maaltijdrepen. Verkrijgbaar in lekkere (romige!) smaken en makkelijk om mee te nemen. Ze helpen je op gewicht te blijven of om af te slanken! We hebben ze meteen voor je getest!

Etos Slank maaltijdshakes en maaltijdrepen

Informatie

 • Calorieën per portie:  Maaltijdshake  200 kcal |  Maaltijdreep 230 kcal
 • Etos Slank maaltijdshakes, in de varianten Café Latte, Rood fruit of Vanille
  Inhoud Pak à 10 sachets, €5,99
 • Etos Slank maaltijdreep, in de varianten Pinda nougat of Chocolade
  Inhoud 60 gram, €1,29
 • Shakebeker €2,49
 • TIP Van 20 januari t/m 2 februari zijn de Etos maaltijdshakes en maatlijdrepen extra voordelig verkrijgbaar bij Etos: 2 maaltijdshakes voor €10,- en 2 maaltijdrepen voor €2,- | Meer info >

Deze handige én betaalbare shakes, zijn echt lekker! De smaak van koffie, rood fruit of vanille komt heerlijk naar voren. Zo is het helemaal niet moeilijk om op je gewicht te letten. Vervang één ( ondersteunt gewichtsbeheersing) of twee maaltijden per dag ( helpt bij afslanken) door een maaltijdshake of reep.

Bereidingswijze

De maaltijdrepen zijn kant en klaar voor gebruik. Makkelijk als ontbijt met een heerlijk kopje koffie, of als lunch voor op je werk. En erg handig om mee te nemen waar je ook heen gaat! Deze repen hebben een heerlijke smaak en je hebt echt een voldaan gevoel na de maaltijd. Verkrijgbaar in de varianten Pinda nougat of Chocolade.

Voor de shakes heb je 250 ml melk nodig en eventueel een shakebeker wanneer je voor het milkshake effect wilt gaan én je kan de shake zo overal waar je bent bereiden en opdrinken (aanrader!). De shakebeker is daarnaast heel handig in gebruik en lekt niet zoals bij andere bekers vaak het geval is. Doe de melk in de shakebeker, voeg de inhoud van een sachet toe en schud de beker tot een romige shake. Mmm...

Enjoy!

Een aantal extra verantwoorde én lekkere traktaties op een rijtje, yummie!
Snel en makkelijk te maken, en met vitaminieboost. 

Fruitspiesjes

Maak je favoriete fruit schoon en snij ze in stukken als dat nodig is. Neem bijvoorbeeld aarbeien, kiwi  en banaan. Smelt wat blokjes pure chocolade in de magnetron of in een sauspannetje op laag vuur. Steek een houten prikker in het fruit en dip in de gesmolten chocolade. Strooi er wat pistache nootjes op of wat cocos snippers. Wil je echt gezond doen, dip het fruit dan in yoghurt en laat de chocolade achterwege.

Veggie dippin'

Snij verschillende groenten in reepjes, zoas paprika, wortel, komkommer en rucola. Maak deze gezonde dipsaus en dippen maar!

Ingrediënten:

100 ml vetvrije sour cream
100 ml vetvrije Griekse yoghurt
1 eetlepel fijngehakte verse bieslook of dille
1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
1 theelepel zout en 1 theelepel versgemalen peper
 100 ml magere karnemelk

Doe alle ingrediënten in een kom en roer deze met een lepel door elkaar. Schenk de dipsaus in een schaaltje of glas en steek de reepjes groenten er in.

Fruity smoothie

Maak een fruitsmoothie met de volgende ingrediënten:
1/2
middelgrote rijpe banaan, ( leg partjes banaan op een stukje bakpapier voor ongeveer 20 minuten in de vriezer.

100 gram bevroren bessen  (aardbeien, bosbessen, frambozen) of gehakte fruit (mango, ananas, perziken)
40 ml  yoghurt 
60 ml appel, witte cranberry of sinaasappelsap
1-2 theelepels verse citroensap  

Plaats bessen, banaan, yoghurt , appelsap en citroensap in de blender. Mix tot een gladde massa.  
 

© Cupcakerecepten.nl