Ingrediënten

60 gram poedersuiker, voor de caramel
Perziken uit blik, bewaar 50 ml van de siroop
Snufje zout
200 gram zelfrijzend bakmeel
70 gram poedersuiker
2 grote eieren, op kamertemperatuur
40 gram ongezouten roomboter, gesmolten

Methode

In een kom meng je zout, meel en 70 gram poedersuiker. Voeg melk en eieren en 50 ml siroop toe en mix met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtig geheel.

Vet een rond bakblik (gebruik je een springvorm dan goed bekleden met bakpapier) goed in met de gesmolten boter. In een sauspannetje op laag vuur smelt je de poedersuiker tot caramel. Giet de caramel voorzichtig in het bakblik en leg halve perziken met de platte kant naar beneden in de caramel op de bodem. Giet nu het beslag over de perziken. Bak de cake ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven op 170 graden, of totdat de muffn cake goudbruin is gekleurd.

Serveer eventueel met slagroom.

 

© Cupcakerecepten.nl