Het beste Vanille Botercrème basisrecept van Cupcakerecepten.nl

De beste Vanille Botercrème frosting die je ooit zult maken, maak je met het basisrecept voor Vanille Botercrème van Cupcakerecepten.nl! Vier basis ingrediënten is alles wat je nodig hebt om dit klassieke Amerikaanse recept voor Vanille Botercrème zelf te maken. Je kan met dit recept makkelijk 24 cupcakes decoreren met een grote swirl Vanille Botercrème.

Wil je graag zelf de lekkerste en mooiste cupcakes maken? Met het basisrecept voor vanille botercrème Cupcakerecepten.nl maak je in een handomdraai de heerlijkste en mooiste cupcakes zelf.

Informatie

IngrediëntenVanille botercrème frosting

De beste Vanille Botercrème frosting die je ooit zult maken, maak je met het basisrecept voor Vanille Botercrème van Cupcakerecepten.nl! Vier basis ingrediënten is alles wat je nodig hebt om dit klassieke Amerikaanse recept voor Vanille Botercrème zelf te maken.

Je kan met dit recept makkelijk 24 cupcakes decoreren met een grote swirl Vanille Botercrème frosting. Alles wat je over hebt kan je invriezen in een ziplock diepvrieszak of luchtdichte plastic diepvries bewaardoos. Haal de Vanille Botercrème de avond voor gebruik uit de vriezer en mix het de volgende dag opnieuw luchtig en romig met de mixer.

Je kan de Vanille Botercrème ook 1 a 2 dagen van te voren maken, en in een luchtdichte plastic bewaardoos in de koelkast bewaren. Voor gebruik zorg je dat de Vanille Botercrème op kamertemperatuur is en mix je de Vanille Botercrème opnieuw met de mixer luchtig en romig. Als de Vanille Botercrème een beetje gaat schiften, dan is de Vanille Botercrème nog te koud. Zet het even weg zodat het verder op kamertemperatuur kan komen en probeer het dan nog eens.

Voorbereiding basisrecept Vanille botercrème frosting

- Gebruik ongezouten roomboter op kamertemperatuur. Haal de boter dus op tijd uit de koelkast, ongeveer 30 minuten van te voren.

- Zeef voor je begint de poedersuiker door een fijne zeef. Op deze manier zitten er geen klontjes suiker in de botercrème en wordt je botercrème nog luchtiger en zachter.

- Zet een handmixer klaar met gardes en een grote kom, of zet je staande keukenmachine mixer klaar met grote gardes.

 

Vanille Botercrème frosting maken voor de mooiste cupcakes

Het is belangrijk dat de boter goed op kamertemperatuur is gekomen. Dit betekent dat je de boter tijdig uit de koelkast haalt, zodat de boter zacht is voor gebruik (niet smelten). Doe de boter in een kom en begin met het luchtig en fluffy mixen van de boter.

Voeg nu beetje bij beetje de gezeefde podersuiker toe. Hierdoor kan de suiker beter worden opgenomen door de boter en wordt je beslag luchtiger. Mix met een lage snelheid, totdat er een lichte en luchtige crème ontstaat.Mix ongeveer 3 minuutjes.

Voeg nu de vanille toe.  Mix het mengsel met de mixer op middelhoge snelheid.

Voeg nu beetje bij beetje de slagroom toe totdat je gewenste consistentie hebt bereikt, een luchtige en romige botercrème frosting. Mix de massa met de mixer op middelhoge snelheid voor ongeveer 1 minuut.

Have fun!© Cupcakerecepten.nl

© 2010 - 2024 Cupcakerecepten.nl | Onderdeel van Style Selection | Realisatie door Internetbureau Conkreet

Bezoek mijn Facebook pagina