Ingrediënten brownie cupcakes

  • 100 gram bloem
  • 150 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 200 gram donkere chocolade (minimaal 70% cacao), in stukjes gebroken
  • 2 grote eieren, licht geklopt
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • 250 gram ROLO'S ( 2 sta-zakjes)
  • Dulce de leche (zelfgemaakte caramelsaus): 500 ml volle melk, 125 gram kristalsuiker, snufje bakpoeder, halve theelepel vanille extract.

 

 

Methode

Brownie cupcakes
Combineer het zout en de bloem samen in een kom en zet dit even apart. Breek de chocolade in kleine stukjes. Doe de stukjes chocolade samen met de boter in een kom. Laat dit samen smelten in een hittebestendige kom boven een pan met heet water, op middelhoog vuur. Blijf goed roeren tot een mooi glad geheel. In een grote kom voeg je het gesmolten chocolade mengsel toe aan de suiker. Klop de eieren er doorheen en daarna de vanille. Voeg dan het bloem mengsel toe. Roer met een houten lepel voorzichtig en kort door tot een geheel.


 

 

Vul de bakvormpjes tot 2/3 vol met het beslag. Je kan een ijsschep gebruiken om het beslag in gelijke porties te verdelen. Bak de cupcakes ongeveer 20-25 minuten in de voorverwarmde oven op 170 graden. Laat de cupcakes daarna afkoelen op een rekje.

 


 
Rolo chocolade topping
 
Combineer 125 gram ROLO'S met 140 gram stukjes chocolade in een hittebestendige kom, en laat dit samen smelten in een kom boven een pan met heet water, op middelhoog vuur. Blijf goed roeren tot een mooi glad geheel. Zet de kom daarna apart, zodat de ROLO chocolade topping kan opstijven.

 


Zelf Dulce de leche / caramel saus maken:
Breng 500 ml volle melk op kamer temperatuur, 125 gram fijne kristalsuiker en een snufje bakpoeder aan de kook. Zet het vuur laag en laat minimaal 2 uur zachtjes doorkoken tot het mengsel is gekarameliseerd en dik is geworden. Roer regelmatig door met een houten lepel. Voeg dan vanille toe en giet het mengsel in een schone kom. Zet apart om af te koelen.

 

 

Met een lepeltje hol je de cupcake vanaf de bovenkant voorzichtig uit. Schep een lepel zelfgemaakte Dulce de leche in de uitgeholde cupcake. Smeer nu met een mes of de achterkant van een lepel een flinke dot ROLO chocolade topping op de bovenzijde van de gevulde cupcakes.

Snij een aantal ROLO'S doormidden en decoreer de cupcake met de halve en hele ROLO'S. Serveer direct!

 

 

 

 

© Cupcakerecepten.nl