Ingrediënten

100 ml slagroom
200 gram donkere chocolade, fijngehakt
400 gram melkchocolade, fijngehakt
10 gram boter
1 theelepel vanille extract
eetbare decoraties

lolly stokjes

Methode

Doe de donkere chocolade samen met de (ongeklopte) slagroom, de boter en de vanille in een pannetje op middelhoog vuur en roer goed met een houten lepel.  Als de chocolade is gesmolten giet je het mengsel in een kom. Dek de kom af met een laagje plastic folie en laat de massa in de koelkast 30 minuten opstijven.

Haal het chocolade mengsel uit de koelkast en mix het goed door met een mixer op middelhoge snelheid. Schep nu met een lepeltje kleine bolletjes op een bakblik met een vel bakpapier. Laat de bolletjes nog even 10 minuten opstijven in de koelkast ( zijn ze nog niet hard genoeg, laat ze dan nog even langer in de koeling staan).

Maak daarna kleine bolletjes van je chocolade. Dit doe je door een beetje chocolade in je handen te rollen tot een bolletje. ( gebruik eventueel wegwerphandschoentjes). Steek de lollystokjes in de bolletjes en steek ze in een stuk piepschuim of iets dergelijks. Zet de lolly's daarna voor ongeveer 45 minuten in de vriezer.

Ga zo door tot alle lollies zijn gedaan en laat ze nog samen 30 minuten in de vriezer opstijven. Laat de melkchocolade smelten in een sauspannetje op laag vuur. Als de chocolade is gesmolten dip je de lolly's in de de gesmolten chocolade.

 

Nu kun je meteen de decoraties aanbrengen op de lolly's. Dip ze in lekkere sprinkles en steek ze daarna in een speciale lollyhouder of maak zelf een houder van een mooi glas met bijvoorbeeld noten als opvulling.

Verpak de lolly's in mooi cellofaan als leuke en lekkere cadeautjes!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Cupcakerecepten.n