Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram kwark naturel
2 ( grote) eieren op kamertemperatuur
2  theelepels sinaasappelrasp
50 ml verse sinaasappelsap

Koekjesbodem
8 biscuits
100 gram gesmolten boter

Topping
250 roomboter op kamertemperatuur
250 gram poedersuiker
30 ml verse sinaasappelsap
15 gram sinaasappel marmalade

 


Methode
Maak het basisrecept cupcakes en voeg in plaats van melk de kwark toe. Roer als laatste de sinaasappelsap en rasp door het beslag.

Maak de koekjesbodem door 100 gram boter te smelten in de magnetron of in een pannetje op laag vuur. Verkruimel 8 biscuits en roer dit door de gesmolten boter. Haal van het vuur.

Bedek de bodem van elk bakvormpje met een lepeltje koekkruimel. Druk aan met je vingers of met de achterkant van een lepeltje. Zet het bakblik met de gevulde bakvormjes met koekkruimel even in de koelkast, ongeveer een half uur.

Daarna vul je de bakvormpjes tot 2/3 met het kwarkbeslag. Bak de cupcakes in de oven op 170 graden voor ongeveer 25 minuten. laat de cupcakes afkoelen op een rekje.

 

 

Topping
Als de cupcakes zijn afgekoeld. Combineer de poedersuiker en de zachte boter in een kom en mix tot een luchtig geheel. Voeg nu de marmelade en sinaasappelsap toe en mix alles nog eens goed door. Spuit de toppping met een spuitzak en jumbotip op de cupcakes, of maak gebruik van een spatel en decoreer met een biscuit, koekkruimels of leuke sprinkles. Serveer direct!

 Have fun!

© Cupcakerecepten.nl