Ingrediënten voor 12 cupcakes
125 gram zelfrijzend bakmeel

125 gram suiker
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
2 eetlepels melk
, op kamertemperatuur
2 eieren, op kamertemperatuur
2 theelepels vanille extract
80 gram bevroren bosbessen (bevroren bosbessen zorgen ervoor dat het beslag niet verkleurt, en de bosbessen zakken niet naar de bodem.)

Blueberry Frosting
150 gram roomboter, op kamertemperatuur
150 gram monchou
40 gram bevroren bosbessen, fijngemalen met keukenmachine
400 gram poedersuiker

Methode
Maak het basisrecept cupcakes. Voeg als laatste de vanille toe en mix dit door het beslag. Met een houten lepel vouw je de bevroren bosbessen door het beslag.

Vul de bakvormpjes voor 2/3 vol en bak de cupcakes 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden.

Blueberry Frosting
Doe de  roomboter in een grote kom. Mix met de mixer op middelhoge snelheid tot de boter smeuig en luchtig is. Voeg nu de zachte monchou toe en mix alles goed door. Voeg de fijngemalen bosbessen toe en daarna beetje bij beetje de poedersuiker. Tussendoor blijf je steeds goed mixen met de mixer op middelhoge snelheid tot alle suiker toegevoegd is. 


  • De frosting kleurt mooi roze door de toegevoegde gemalen bosbessen, dus een kleurstof is niet perse nodig.
  • Met een spuitzak met Jumbo tip maak je een mooie swirl op de cupcakes. 
  • Je kunt ook een spatel gebruiken om de frosting aan te brengen.
  • Gebruik ook eens een aantal bosbesjes op de frosting voor de finishing touch.

 

© Cupcakerecepten.nl