De alfabet set gebruik je om op een makkelijke en snelle manier mooie letters uit te steken. Maak zo gepersonaliseerde cupcakes met naam, of benadruk een speciale dag met mooie teksten. Leer hier hoe je snel en makkelijk gebruik maakt van de alfabet sets.

Methode

Maak je favoriete cupcakerecept en laat de cupcakes goed afkoelen.
Je kunt bijvoorbeeld het basisrecept cupcakes nemen, zoals in dit voorbeeld.

 

Er zijn verschillende soorten alfabet sets verkrijgbaar in de webshop.  De sets bestaan uit kleine platte lineaaltjes van kunststof. Deze lineaaltjes gebruik je als uitsteker of als stempel, en de letters zitten vast op het lineaaltje.

 


Gebruik fondant dat goed soepel is gekneed. Rol de fondant uit tot een plak van ongeveer 3 mm. Snij een kleine rechthoekige strook fondant af van de plak. Leg een lineaaltje op de rechthoekige strook fondant en duw de lineaal goed aan.

 

 

Tik met de lineaal op de tafel en de letter valt uit de lineaal. Je hebt nu een losse letter die je kan gebruiken om woorden te maken of om elk idee dat je hebt verder uit te werken. De letters komen mooi tot hun recht als je ze op een contrasterende kleur fondant bevestigd. Dit kan met wat water en voor meer stevigheid met eetbare lijm.




Je kunt de lineaaltjes ook gebruiken als stempel. Maak een afdruk door een klein vierkantje te snijden uit de fondant. Leg de lineaal op de fondant en druk zachtjes aan. Druk niet helemaal door, zodat er een mooie afdruk van de letter in de fondant komt te staan.


 

Haal de lineaal voorzichtig los en de afdruk is zichtbaar.

 

 

Komt de fondant niet goed los van de lineaal, probeer dan de volgende tips:

  • Laat de fondant even drogen voor dat je gaat uitsteken.
  • Smeer de lineaaltjes voor gebruik in met een druppeltje plantaardige olie of boter.
  • Met een puntige fondant tool 'wip' je de letter indien nodig uit de lineaal. Of gebruik de punt van een klein scherp mesje of iets dergelijks.

Succes!

© Cupcakerecepten.nl