Ingrediënten voor 12 cupcakes

  • 125 gram roomboter boter, op kamertemperatuur
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 grote eieren, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 kleine of 1 grote peer, goed rijp en in kleine stukjes gesneden


Frosting

  • 45 gram bloem
  • 240 ml melk, op kamertemperatuur
  • 200 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 200 gram poedersuiker
  • 5 ml vanille extract
  • 2 friszoete peren,  gepureerd met staafmixer/ keukenmachine

Methode
Maak het basisrecept cupcakes. Voeg als laatste de vanille en peerstukjes toe, en vouw het door het beslag met een spatel.

Peer frosting
Maak het basisrecept frosting. Voeg als laatste de gepureerde peer toe aan de frosting en mix alles nog eens goed door met de mixer op middelhoge snelheid.  Breng de frosting aan op de afgekoelde cupcakes met een spuitzak met grote tip. Of gebruik een spatel. 

© Cupcakerecepten.nl