Heerlijke cupcakes met pistache nootjes maken

Zelf de lekkerste cupcakes met pistache nootjes maken.

Zelf de lekkerste pistache cupcakes maken.

Informatie

  • Voorbereidingstijd:
  • Baktijd:
  • Recept voor 12 cupcakes
  • Portie: 1 cupcakes
  • Calorieën per portie: 250

Ingrediënten

  • 125 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
  • 2 grote eieren, op kamertemperatuur
  • 100 gram pistachenootjes, gepeld
  • 2 eetlepels cacaopoeder, met minimaal 70 % cacao
  • 45 gram bloem
  • 240 ml melk, op kamertemperatuur
  • 200 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 200 gram poedersuiker
  • 5 ml vanille extract
  • kleurstof

Methode
Maak het basisrecept cupcakes. Maal 85 gram pistachenootjes in een keukenmachine fijn. Spatel de nootjes samen met het cacaopoeder door het beslag.

Topping
Maak het basisrecept frosting en kleur de frosting met een drupje groene kluerstof.  Laat de cupcakes goed afkoelen op een rekje en breng de frosting aan op de cupcakes met een spatel.

  • Maal de overgebleven pistachenootjes in de keukenmachine en sprenkel ze over de frosting.
  • Je kan de nootjes ook heel laten en zo op de frosting plaatsen.
  • in plaats van vanille extract kun je ook gaan voor pistache extract of amandel extract.

© Cupcakerecepten.nl

Er zijn 2 reactie(s) op dit recept.

  • ManonS
    26-10-2012 om 15:29:16
    Afgelopen weekend deze cupcakes gemaakt, waren heerlijk!

    Enige probleem was dat de frosting, de basis al dus ongekleurd, er uit zag alsof het een beetje geschift was, het was niet mooi glad.

    Wat doe ik verkeerd?

    Alvast dank voor je antwoord!

    Groetjes,
    Manon
    Olivia
    29-10-2012 om 10:40:16
    Hi!

    2 Compenten die bij elkaar worden gebracht en die te veel verschillen qua temperatuur kunnen gaan schiften. Laat het bloemmengsel eerst tot kamertemperatuur komen en zorg dat de boter die er later aan toegevoegd wordt ook op kamertemperatuur is.

    Succes!
  • Els22
    08-06-2012 om 20:27:12
    Hallo,
    Kan je ook chocolade smelten en in het beslag draaien ipv dit cacaopoeder? Of verandert dat dan het hele cakeje?
    Mijn ervaring met andere recepten (met gesmolten chocolade dan) is dat mijn cakejes altijd zo zwaar worden!
    Olivia
    13-06-2012 om 10:02:38
    Het kan zeker! Meng de gesmolten chocolade eens met slagroom (ongeklopt).
    Bijvoorbeeld 150 gram chocolade met 200 ml slagroom.

    Smelt de chocolade in een pannetje op middelhoog vuur. Voeg daarna de slagroom toe aan de gesmolten chocolade. Roer goed door tot het 1 glad geheel is geworden, dit duurt even.Voeg het chocolade mengsel toe aan het beslag en roer alles nog eens goed door.

    Suces!

Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen heb je een Cupcakerecepten.nl account nodig. Heb je nog geen account? Klik dan hier om een account aan te vragen. Klik hier als je wilt inloggen met een bestaande Cupcakerecepten.nl account.

© 2010 - 2019 Cupcakerecepten.nl | Onderdeel van Style Selection | Realisatie door Internetbureau Conkreet