Ben je in blijde verwachting en wil je op een originele manier aan je familie en vrienden laten weten of het een jongen of een meisje wordt? Maak dan deze leuke cupcakes met een roze of blauwe vulling. Op de bovenkant van de cupcakes hou je het nog even spannend met roze en blauwe vraagtekens van fondant!

Ingrediënten voor 12 cupcakes

125 Gram roomboter op kamertemperatuur
125 Gram kristalsuiker
125 Gram zelfrijzend bakmeel
2 Eetlepels melk op kamertemperatuur
2 Eieren op kamertemperatuur

Vanille frosting
45 gram bloem
240 ml melk, op kamertemperatuur
200 gram roomboter, op kamertemperatuur
200 gram poedersuiker
5 ml vanille extract

Methode

Maak het basisrecept cupcakes en voeg als laatste de vanille toe. Bak de cupcakes en laat ze goed afkoelen op een rekje.

Maak de frosting met het basisrecept frosting. Verdeel de frosting over 2 kommetjes en kleur 1 deel frosting blauw of roze met een drupje kleurstof. Let op: je hebt minder gekleurde frosting nodig dan ongekleurde, dus hou hier rekening mee tijdens de verdeling van de gemaakte frosting.

Met een mesje maak je een kleine holte in de bovenkant van de cupcakes. Met een lepeltje vul je de holte met de gekleurde frosting.

 

 

 

 

Met een mooie decoratietip, hier is gekozen voor een ronde decoratietip, maak je mooie grote swirls op de cupcakes. Zorg ervoor dat er niets te zien is van de vulling en dat het grootste gedeelte van de cupcake bedekt is met de witte frosting.

 

 

 

Van fondant maak je de decoraties voor op de swirls. Steek een cirkel uit witte fondant. Kleur de witte fondant met een drupje kleurstof en maak vraagtekens in blauw en roze. Met een beetje water zet je de vraagtekens vast op de cirkel. Plaats de gehele decoratie op de swirls. Met gekleurde sanding sugar maak je het geheel helemaal af!

 

 

De onthulling!

Deel aan iedereen tegelijkertijd een cupcake uit, en geef aan dat ze een hapje mogen nemen! Zodra er een hapje uit de cupcake wordt genomen, wordt duidelijk what's it gonna be! A boy or a girl!? Have fun!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Cupcakerecepten.nl