Ingrediënten voor 12 cupcakes

125 Gram roomboter op kamertemperatuur
125 Gram kristalsuiker
125 Gram zelfrijzend bakmeel
2 Eetlepels melk op kamertemperatuur
2 Eieren op kamertemperatuur
1 theelepel vanille extract

Cocos frosting
450 gram roomkaas, op kamertemperatuur (type Philadelphia)
225 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram poedersuiker ( voor een stevigere frosting, voeg meer poedersuiker toe)
50 gram cocos snippers (geraspte cocos)

Chocolate sprinkles ter decoratie
Cocos snippers ter decoratie
Fondant, zelf maken of kant en klaar
Paasuitsteker

Methode

Maak het basisrecept cupcakes, en voeg als laatse de vanille toe. Bak de cupcakes en laat ze afkoelen op een rekje.

 Maak intussen de frosting. Mix de cream cheese, boter en vanille met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtige creme. Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix met de mixer op lage snelheid tot een luchtige frosting. Roer 50 gram cocos snippers door de frosting met een houten lepel voor een lekkere cocossmaak.

Met een spatel of spuitzak maak je een mooie swirl op de afgekoelde cupcakes. Vul een bakje met de cocossnippers en de chocolate sprinkles en dip de cupcakes in de decoraties.

 

 


Kleur de fodant naar wens met een drupje kleurstof. Steek een leuke voorjaarsdecoratie uit de fondant en plaats deze op de cupcakes.

 

 

 


© Cupcakerecepten.nl