Ingrediënten voor 12 cupcakes

125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram bruine suiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur
50  gram rozijnen
2 eetlepels bruine rum ( Havana Club)

Topping
5 eetlepels bruine rum
2 eetlepels lichte basterdsuiker

Methode
Doe de rozijnen in een kommetje en giet de rum erbij. Laat dit een nachtje staan, maar minimaal 2 a 3 uur. Laat ze daarna goed uitlekken. Maak het basisrecept cupcakes. Voeg als laatste de rozijnen toe aan het beslag en roer ze er door heen met een spatel.

Vul de bakvormpjes tot 2/3 vol en bak de cupcakes ongeveer 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden. Laat de cupcakes goed afkoelen op een rekje.

Topping
Doe de suiker en de rum in een pannetje en zet dit op laag vuur. Laat de suiker goed oplossen in de rum. Laat het mengsel 3 tot 5 minuten op laag vuur staan totdat het een siroop is geworden. Roer af en toe met een houten lepel zodat het mengsel niet gaat klonteren. Als de cupcakes zijn afgekoeld prik je met een houten prikker enkele gaatjes in de bovenkant van de cupcakes. Giet voorzichtig op elke cupcakes wat warme siroop, zodat de siroop langzaam in de cupcake zakt.

 

  • Door de likeur zijn de cupcakes op de dag dat ze zijn gemaakt het lekkerst.

  • Even laten afkoelen voordat je de cupcakes serveert.

  • Versier de cupcakes naar wens met een lekkere frosting.

 

 

 

 

 

© Cupcakerecepten.nl