Ingrediënten voor 12 cupcakes

125 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram fijne kristalsuiker
4 eieren, op kamertemperatuur
2 eetlepels water
1 theelepel vanille extract
snuf zout

Espresso siroop

125 ml poedersuiker
125 ml water
5 theelepels espresso poeder
scheutje amaretto

Topping
300 gram mascarpone
100 gram poedersuiker
75 gram volle room
cacao poeder

Methode

 

Mix de eiwitten tot de eiwitten tot schuim geklopt zijn. Voeg de helft van de suiker toe en blijf mixen tot het schuim glanzend is.

Mix in een andere kom het eigeel tot ze dik en lichter van kleur geworden zijn. Voeg de overgebleven suiker, water, vanille en zout toe. Voeg nu het meel zachtjes bij de eiwitten toe en vouw nu beide ei mengsel bij elkaar met een spatel.

Vul de bakvormpjes tot 2/3 met het beslag. Bak de cupcakes ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven.

Espresso siroop

Doe het water, de suiker, het scheutje amaretto en de espresso poeder in een sauspannetje en zet het op het vuur. Laat het geheel koken op laag vuur tot er een siroop gevormd is. Haal het pannetje van het vuur. Prik gaatjes in de cupcakes en giet de siroop voorzichtig in de gaatjes met een lepel.

Frosting

Mix de mascarpone en suiker tot een luchtig geheel. Voeg de volle room toe en klop nog enkele minuten tot het mengsel luchtig is. Breng de topping aan op de cupcakes met een spuitzak met grote tip, of smeer het met een spatel op de cupcakes. Je kunt de topping eventueel kleuren met een druppeltje kleurstof. Bestrooi de frosting met cacao poeder.

© Cupcakerecepten.nl