How to: Elegant Pink CC's

Leer zelf hoe je makkelijk en snel deze elegante cupcakes thuis kan maken. Gebruik professionele tools, en je merkt dat het eigenlijk heel simpel is.

Je kan het!

 

Methode

Maak het basisrecept cupcakes en frosting. Je vind de recepten hier

Gebruik witte bakvormpjes voor het mooiste resultaat. Kleur de frostig met een drupje kleurstof ( gebruik je favoriete kleur) en roer de frosting nog eens goed door met een spatel. Je gekleurde frosting is nu klaar voor gebruik!

Kleurstoffen zijn voordelig verkrijgbaar in de shop >

 

Swirl

Gebruik een spuitzak met jumbo tip voor het maken van de swirls. Met een jumbo tip maak je grote mooie swirls, die er professioneel uitzien. Dit is hét geheim van een prachtig uitziende cupcake.

Vul de spuitzak met de frosting, gebruik een herbruikbare spuitzak of wegwerp. Knip een klein puntje van de onderkant af zodat je de jumbo tip in de spuitzak kan plaatsen. Draai het uiteinde van de zak rond terwijl je met de andere hand de zak stevig vast houdt, zodat alle lucht ontsnapt. De topping komt nu goed op elkaar in de zak te zitten en is klaar voor gebruik. Voordat je begint met het spuiten van de topping spuit je eerst een klein beetje topping op een bordje. Nu is de topping helemaal in het onderste van de tip gezakt en kun je beginnen.

Je vind de unieke Jumbo tip in de shop >


Hou de gevulde spuitzak boven de cupcake. Werk van buiten naar binnen, van binnen naar buiten of recht naar beneden. Oefen of een  (test)cupcake totdat je de gewenste swirl te pakken hebt. Het is echt zo leuk, je moet het eens proberen!

 Ook alle andere cupcaketools zijn te vinden in onze webshop >


Sprinkle time!

Gebruik mooie sprinkles voor de finishing touch. Bijvoorbeeld deze leuke soft matte sugar pearls, maar er zijn nog veel meer soorten verkrijgbaar. De kleine etagere is ook verkrijgbaar in de shop.


Have fun!

© Cupcakerecepten