Een lekkere variant op boter crème!

Room Topping

200 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
40 gram poedersuiker
zelf gele room maken:
250 ml melk
25 gram bloem
50 gram suiker
2 eierdooiers
1 zakje vanillesuiker

Methode

Doe 2 eierdooiers en de bloem in een middelgrote kom. Voeg 2 eetlepels melk toe en klop met een garde tot een luchtig en glad geheel.

Schenk de resterende melk in een pan en breng het rustig aan de kook. Als de melk kookt haal je de pan van het vuur. Voeg de hete melk beetje bij beetje toe aan het eimengsel en blijf steeds goed roeren met een garde.

Hierna breng je het ei-melkmengsel weer aan de kook, let op dit gaat heel snel. Zet het vuur daarom op de laagste stand. Blijf steeds roeren met een garde of houten lepel zodat het mengsel klontvrij blijft. Na ongeveer 2 minuten kun je de pan van het vuur halen.

Schenk het mengsel over in een kom, voeg de suiker en vanillesuiker toe, roer alles nog eens goed door met de garde en laat de room afkoelen.

Mix de boter zacht en luchtig. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe en blijf steeds tussendoor mixen met de mixer op middelhoge snelheid. Voeg nu de afgekoelde room toe en mix alles nog eens goed door met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtige topping.

© Cupcakerecepten.nl