Ingrediënten voor minimaal 12 cupcakes
125 gram zelfrijzendbakmeel
125 gram kristalsuiker

125 gram
roomboter, op kamertemperatuur

125 ml karnemelk
2 grote eiwitten
citroenrasp
van 2 citroenen
2 theelepels vanille extract

Voorbereiding:

Methode

Klop de karnemelk en de eiwitten in een middelgrote kom met de mixer op middelhoge snelheid luchtig. Doe de suiker, citroenrasp en boter in een andere kom en mix met de mixer op middelhoge snelheid ongeveer 2 minuutjes tot het mengsel licht en luchtig is. Voeg vanille extract toe, en voeg dan een derde van het meel toe. Blijf intussen steeds mixen met de mixer op middelhoge snelheid.

Mix nu om en om het karnemelk-ei mengsel en de rest van het zelfrijzend bakmeel door het beslag. Tot slot mix je alles nog eens 2 minuten goed door met de mixer op middelhoge snelheid.

Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol. Bak de cupcakes ongeveer 20 tot 25 minuten in de oven op 170 graden. Laat de cupcakes afkoelen op een rekje.

© Cupcakerecepten.nl