Ingrediënten voor 24 mini cupcakes
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur
3 tot 4 eetlepels verse sinaasappelsap, op kamertemperatuur
1 theelepel sinaasappelschil geraspt
1 theelepel vanille extract

Vanilla Orange Frosting
100 gram roomboter, op kamertemperatuur
200 gram monchou, op kamertemperatuur
120 ml geklopte slagroom
250 gram poedersuiker
1/2 theelepel pure vanille extract
1 theelepel sinaasappelschil geraspt
1 eetlepel verse sinaasappelsap, op kamertemperatuur

Methode
Maak het basisrecept cupcakes. Vervang de melk door de sinaasappelsap en voeg als laatste de rasp en vanille extract toe.

Frosting
In een grote kom meng je de poedersuiker, de zachte boter en monchou. Mix het beslag en voeg de stijf geklopte slagroom, vanille extract, sap en geraspte schil toe. Laat het geheel een half uur opstijven in de koelkast.

 

  • Deze frosting wordt niet heel stevig. Gebruik een spatel om de frosting aan te brengen of maak een kleine swirl op een mini cupcake. De frosting is iets te zacht voor hele scherpe of hoge swirls.

  • Gebruik oranje sanding sugar voor een mooie finishing touch!


© Cupcakerecepten.nl