Ingrediënten voor +/- 24 mini's of 12 standaard cupcakes
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren op kamertemperatuur
1 theelepel vanille extract

Chocolade botercreme
250 gram poedersuiker
250 gram roomboter, op kamertemperatuur
2 eetlepels heet water
30 gram cacaopoeder
1 theelepel vanille extract

Paaseitjes, bijvoorbeeld mini eggs

Methode
Maak het basisrecept cupcakes. Voeg aan het beslag 1 theelepel vanille extract toe. Laat de cupcakes afkoelen op een rekje.

Maak de chocolade botercreme. Doe de roomboter in een kom en mix het met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam en beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de delen in elkaar op gaan. Voeg als laatste het vanille extract, cacaopoeder en water toe en mix alles nog eens goed door met de mixer.

Knip van gekleurd papier dunne stroken om van de cupcakes mandjes te maken.

Smeer de topping op de afgekoelde cupcakes en leg er een aantal eitjes op.

Plak de stroken vast met een beetje botercreme aan de zijkantjes van de bakvormpjes.

 

 

 

Vrolijk pasen!

© Cupcakerecepten.nl