Ingrediënten voor een luchtige cake

  • 280g zelfrijzend bakmeel
  • 170g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 200g witte fijne kristalsuiker
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 160 ml griekse yogurt
  • 120 ml melk
  • 2 theelepels vanille extract

Methode

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ronde bakvorm in of gebruik een vel bakpapier op de bodem. Snij het bakpakier uit zodat de vorm mooi bedekt is.

Mix meel, suiker, bakpoeder, bakpoeder en zout in de kom met de mixer op middelhoge snelheid. Voeg de boter toe en mix tot het geheel op vochtig zand lijkt, ongeveer 1 minuut.

Voeg de eieren toe, één voor één, schraap de bodem en zijkanten van de kom om er zeker van te zijn dat alle ingrediënten volledig zijn verwerkt. Voeg de yoghurt, melk en vanille toe. Mix op een gemiddelde snelheid gedurende 2 tot 3 minuten voor een luchtig beslag.

Bak de cake voor 30 minuten op 175 graden, zet de oven daarna op 160 graden  en bak de cake nog eens 15 minuten.

 

 

Schep het beslag met een spatel voorzichtig in een ingevet bakblik, bijvoorbeeld een rond laag bakblik van ø 18 cm.
Plaats het bakblik in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cake 30-40 minuten. Controleer of de cake gaar is met een houten prikker, en laat de cake op een rekje afkoelen.

 

© Cupcakerecepten.nl