Ingrediënten

  • 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • 500 gram suiker
  • 500 ml karnemelk, op kamertemperatuur
  • 225 gram, ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gram cacoa poeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • 2 theelepels vanille extract

Methode

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een bakplaat klaar met bakpapier. Voeg meel, zout, cacoapoeder en bakpoeder samen in een kom en roer even door met een spatel. In een andere kom mix je de boter en suiker tot een luchtig geheel. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe, de karnemelk en de vanille. Mix steeds met de mixer op middelhoge snelheid. Voeg nu langzaam de droge ingrediënten toe en mix met de mixer tot een mooi luchtig geheel.

Met een ijslepel maak je mooie bolletjes van het beslag en schep deze op de bakplaat. Bak de whoopie pies ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen op een rekje en bak de volgende lading tot al het beslag is gebruikt.

Als de koekjes zijn afgekoeld smeer je jouw favoriete frosting tussen 2 koekjes. Je kan de whoopie pies ook maken zonder cacoapoeder.

 

© Cupcakerecepten.nl