Ingrediënten

  • 240 gram bloem
  • ?240 gram suiker
  • 200 ml zonnebloem olie
  • 3 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 300 gram wortels, fijn geraspt
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels verse geraspre gember  
  • 150 gram gehakte noten, pecan of walnoot (optioneel)

Topping

  • 200 gram Monchou
  • Poedersuiker

 

Methode

Meng alle droge ingrediënten even met een vork door elkaar in een kom. Klop de eieren met een garde even los en voeg dit samen met de olie toe aan het droge mengsel. Mix het mengsel met de mixer op middelhoge snelheid eventjes kort tot een mooi geheel. Roer de geraspte wortels, gember en noten door het beslag met een spatel of houten lepel. Dit beslag is niet heel romig, dit komt door de olie.

Vul de papieren cupcake vormpjes tot 2/3 vol. Bak de cupcakes ongeveer 20 - 25 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden. Laat de cupcakes afkoelen op een rekje. Voor de topping meng je de monchou met podersuiker. Voeg zoveel poedersuiker toe als je maar wilt, hoe meer suiker hoe zoeter de topping.

Koningsdag toppers maken

Om jouw cupcakes een koninklijke touch te geven, kan je deze toppers uitprinten op stevig papier en aan een houten stokje bevestigen. Zo maak je zelf mooie Koningsdag toppers.

Download de toppers hier >

 

Source: sugarlips, nutrifor.us