Ingrediënten voor 12 muffins

  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 100 gram ruwe rietsuiker
  • 75 ml extra virgin olijf olie
  • 75 ml vers geperste sinaasappelsap
  • 175 gram bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • rasp van 1 sinaasappelschil

 

Methode

Verwarm de oven voor op 175 graden.    In een grote kom klop je de eieren met de mixer op middelhoge snelheid luchtig. Voeg de suiker toe en mix met de mixer tot de suiker helemaal is opgelost. Voeg nu de olijfolie en de vers geperst sinaasappelsap toe. Mix weer met de mixer tot een glad geheel.

Voeg nu bloem, bakpoeder, zout en de sinaasappelrasp toe, en mix met de mixer op middelhoge sneldheid tot een luchtig beslag . Zet het beslag even 10 minuten in de koelkast. Haal het beslag na 10 minuten uit de koelkast en mix nog eens kort door met de mixer. Vul bakvormpjes 2/3 met het beslag en zet het bakblik in het midden van de oven. Bak de muffins in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten. Laat ze afkoelen op een rekje. Enjoy!


© Cupcakerecepten.nl

Source: tastymediterraneo